[Recenzie] Alien: Covenant (2017)

Alien: Covenant, este continuarea de la Prometheus, duce povestea mai departe, la propiu și la figurat. Ambele, continuă seria Alien, începută în 1979 sub bagheta lui Ridley Scott și cu celebra Sigourney Weaver în rolul principal. Îmi plac filmele de groază vechi dar și continuările recente, dacă sunt bine făcute.

Sinopsis Alien: Covenant

La 10 ani distanță de la dispariția Prometheus, o nouă navă circulă prin spațiu. Ca și în Passengers, și nava aceasta conține circa 2.000 de colonisti+echipajul. Au misiunea de a se îndrepta către o planetă nouă, unde să se stabilească.

Pe drum, găsesc la distanță mică, o altă planetă asemănătoare pământului. Pare foarte locuibila, așa că se hotărăsc să meargă acolo, să o exploreze. Dacă totul este ok, se vor stabili aici. Zis și făcut, o echipă coboară pe această planetă și încep să o exploreze. Mai întâi pare ciudată, fiindcă nu este locuită. Este prea liniște, remarcă cineva, nu există nici animale, nici insecte, nici păsări, nici nimic. Doar verdeață și atât.

Ulterior, își dau însă seamă că pe planetă există mai multă viață decât și-ar dori ei și apare panica.

Ochiul critic

Am așteptat cu interes seria, Prometheus mi-a atras atenția. Să zicem că părea un soi de preludiu, pe acolo. A fost interesant și Alien: Covenant, dar se putea și mai bine. Deși destul de consistent, mi s-a părut că s-a cam lungit cu intriga și se putea ceva mai dens.

Apoi, mi se pare că s-a încercat un film mai subtil, mai rafinat, ce a încercat să creeze teamă mai mult prin suspans, nu neapărat prin acțiunea în șine. Mi-ar fi plăcut să văd mai mulți alieni și să fie mai raw. Mi s-a părut că au mai cizelat și alienii, parcă acum au început să mai gândească. Tocmai asta era tare la ei, că erau foarte instinctuali și foarte vorace, ceea ce a fost un pic diluat că dezinfectanții din spitale.

Sunt și câteva inadvertențe pe acolo și un final destul de previzibil. Îmi pare rău Ridley, dar am mirosit-o, a fost destul de previzibil finalul. Nu prea înțeleg de asemenea, de unde avea păr un android, pe care și-l și tunde și vopsește rapid. Apoi, funny, aleargă prin furtună și prin apă în picioarele goale dar este acoperit de un soi de pelerină cu glugă. De ce? Îi era frig la urechi? Să fim serioși.

Per total, este un SF interesant, pe care ți-l recomand, mai ales dacă ești fan al francizei. În orice caz, trebuie bifat. Din păcate însă, nu m-a dat pe spate, sperăm să fie genul de SF epic dar nu prea a fost.

Vedem cum va fi următorul, fiindcă cu siguranță va urma o continuare, este foarte clar.

Sursa imagini: http://www.scified.com

Comments

comments

1 Comment

Leave a Reply