Cele mai bune 10 filme ale lui Joseph Gordon-Levitt?

Zilele trecute, la recomandarea unei prietene am vazut filmul Inception (2010); film de-a dreptul genial! Alaturi de inegalabilul DiCaprio am remarcat o alta fata cunoscuta a cinematografiei, anume Joseph Gordon-Levitt.

La varsta de 35 de ani, acesta este deja un veteran al Hollywood-ului, facandu-si debutul cu aproape 25 de ani in urma, in comedia Beethoven.

Modul impecabil in care a jucat rolul lui Arthur, cel mai apropiat prieten al lui Cobb si totodata mana lui dreapta m-a facut sa ma intreb care sunt top 10 filme in care acesta a jucat.  Asa ca mai jos am sa las o lista cu acestea, nu dupa preferintele mele ci dupa preferintele generale alea publicului, conform statisticilor IMDb.

10. Don Jon

Jon Martello este un tânăr italian american și Don Juan care trăiește în New Jersey, cu o scurtă listă de lucruri de care îi pasă: “my body, my pad, my ride, my family, my church, my boys, my girls, my porn”. Deși are o viață sexuală foarte activă, el este mai mult sexual satisfăcut prin vizionarea pornografiei și a masturbării, ceea ce îi permite să se “piardă”.

9. Mysterious Skin

mysterious-skin

Mysterious Skin este un film dramatic independent american din 2004 adaptat după romanul Mysterious Skin de Scott Heim. Al optulea film regizat de Araki, acesta a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în 2004, fiind distribuit publicului în 2005.

Mysterious Skin este povestea a doi băieți care sunt abuzați sexual de antrenorul lor de baseball și despre felul în care asta îi afectează când cresc.

“In vara cand aveam 8 ani, cinci ore mi s-au dus din viata. Cinci ore, pierdute, fără nici o urmă …” Acestea sunt cuvintele lui Brian Lackey, un tânăr în vârstă de 18 ani, crescut in orașul mic Hutchinson, KS.  Cu o mamă iubitoare dar preocupata de nenumarati iubiti, Neil este mai destept decat copii de varsta lui și curios despre dezvoltarea sexualității sale, după ce a descoperit ceea ce percepe ca fiind iubire de la antrenorul său de baseball la o vârsta foarte fragedă. Acum, 10 ani mai târziu, Neil este un tânăr adolescent, nehotărât despre calea periculoasă pe care o ia viața lui. Urmărirea iubirii lui Neil îl conduce în New York City, în timp ce voia lui Brian de auto-descoperire îl conduce la Neil – care îl ajută să descopere secretele întunecate ale trecutului lor.

8. The Walk

the-walk

Un adevarat Daredevil, Philippe Petit’s a mers pe sfoara intre turnurile gemene ale World Trade Center in 1974, fiind cap de afis al tuturor publicatiilor de la acea vreme. Acesta a uimit specatatorii din nou cand, in 2008 James Marsh a decis sa ofere o privire in interiorul povestii, lansand Man on Wire. Observand potentialul cinematografic neexploatat, Robert Zemeckis a decis sa dramatizeze asta in 2015 in filmul The Walk ce il are in rolul lui Philippe Petit pe nimeni altul decat Gordon-Levitt și aducând cea mai recentă și cea mai mare tehnologie IMAX 3D pentru a purta pe scene uimitoarele cascadorii. Această vrăjitorie tehnică a primit pe bună dreptate o atenție deosebită, dar unele dintre farmecele filmului sunt cu totul vechi. “Gordon-Levitt surprinde captivant carisma irezistibilă a lui Petit”, a scris Calvin Wilson pentru St Louis Post-Dispatch, “într-un spectacol care completează trecerea de la filmul favorit indie la cel de mare buget.”

7. Inception

inception

Da, știai că va fi aici. Gordon-Levitt a fost aproape o idee incipienta in Inception. O oportunitate rară pentru Gordon-Levitt de a juca cu cascadori coregrafi, efecte speciale de tip trippy și așteptări de succes, Inception a câștigat patru premii Oscar împotriva a opt nominalizări – fără a menționa mai mult de 825 de milioane de dolari în box-office-uri, precum și laude de la critici precum Amy Biancolli de la Houston Chronicle, care a numit productia “doar cea mai recentă indicație că Christopher Nolan ar putea fi cel mai tare tactician narativ care face filme astăzi”.

6. 500 Days of Summer

500-days-of-summer

Baiatul indie intalneste fata indie si incep o relatie adorabila.  Este genul de lucru, cel puțin în forma sa conturată, pe care l-am vazut de nenumărate ori înainte – deci de ce a fost 500 de zile de vara o astfel de lovitură pentru critici și public? Ei bine, parțial, pentru că are un scenariu mai inteligent și mai sensibil decât romantismul mediu de la Hollywood – și parțial pentru că Gordon-Levitt și Zooey Deschanel aveau suficientă chimie sufletească pentru a-l inspira pe Christopher Orr din Noua Republică descrie filmul ca “anxietatea noii iubiri, teroarea si simțul profund pe care nu l-ați mai văzut niciodată și dorința ocazională de a muri pe loc “.

5. The Lookout

the-lookout

Un pic ca Memento, fără o ghicitoare așezată în mijlocul plotului, scenograful / regizorul Scott Frank se învârte în jurul unui protagonist cu creierul afectat (Gordon-Levitt), bântuit de un trecut tulburat – și ai cărui prieteni și / sau inamici nu sunt tot ceea ce par a fi.

4. The Dark Knight Rises

dark-knight-rises

Opt ani după evenimentele din Cavalerul negru, Gotham City a fost un oraș liniștit, fără conflicte. În conformitate cu puterile acordate de Legea Dent, comisarul Jim Gordon a eradicat aproape în totalitate crima organizată și violența. Cu toate acestea, el încă se mai simte vinovat cu privire la mușamalizarea crimei lui Harvey Dent. La celebrarea lui Dent, el intenționează să recunoască întreaga conspirație, dar decide că orașul nu este pregătit să afle adevărul. În timp ce se află pe urmele cazului privind răpirea unui congresman, discursul lui Gordon cade în mâinile liderului terorist Bane. Gordon este împușcat și îl promovează pe ofițerul de patrulări John Blake (Gordon-Levitt) la funcția de detectiv, permițândui acestuia să-l ajute in mod secret pe Batman si care ar putea deveni urmatorul Cavaler Intunecat.

3. Lincoln

lincoln

El a prezidat cel mai tumultuos moment din istoria Americii, a realizat lucruri mari în timp ce era în birou și si-a încheiat administrația – și viața – într-un mod violent. Inutil să spunem că viața lui Abraham Lincoln este chestia pe care sunt realizate filmele premiate cu Oscar. Cu Steven Spielberg la conducere, si cu o distributie care i-a inclus pe Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones, Hal Holbrook si  Sally Field, Lincoln a fost o nominalizare la cea mai bună imagine chiar înainte de a ajunge în teatre. Bineînțeles, a contribuit si faptul că produsul finit a fost unul dintre cele mai bune filme din 2012 conform criticilor precum Michael Phillips de la Chicago Tribune.

2. Looper

looper

O mulțime de oameni ar dori să profite de ocazie si să călătorească înapoi în timp pentru a se vedea pe ei insisi, dar Looperul lui Rian Johnson ia această premisă si ii adauga o intorsatura urâtă.  Joe (Joseph Gordon-Levitt) este clasificat ca un “looper”, un loc de muncă în care angajatorii lui folosesc călătoria în timp pentru a trimite oameni din viitor pentru a fi uciși în trecut, unde Joe poate să-și dispună în mod corespunzător corpurile. Cu toate acestea, pentru a șterge dovezile, Joe știe că într-o zi viitoarea lui sine va fi trimisă înapoi pentru al ucide. Când vine această zi, sinele viitorului lui Joe este pregătit și scapă, iar cei doi bărbați se luptă separat în trecut, încercând să evite capturarea și încercând să-și îndeplinească propriile agende personale.

1. 50/50

50-50

Cancerul, în general, nu este atât de amuzant. Deci, laudele scenaristului Will Reiser pentru găsirea umorului în propriul său diagnostic – și apoi folosind experiența ca material pentru 50/50, o dramă despre o pereche de cei mai buni prieteni (interpretați de Gordon-Levitt și Seth Rogen) a căror relație este irevocabil modificat după ce unul dintre ei află că are cancer. Regizorul Jonathan pastreaza filmul in aceeasi tonalitate, evitand transpunerea acestuia intr-o comedie, în timp ce Rogen oferă sprijinul lui Gordon-Levitt ca cel mai bun prieten al unui tip care se luptă pentru viața lui.  “Ceea ce trebuie să vă spun, este cam ceea ce se intampla atunci cand traiesti cu cancerul” a scris Mary Elizabeth Williams pentru Salon.

Comments

comments

1 Comment

Leave a Reply