J.J. Abrams ales pentru fotoliul de director al celui de-al nouălea film Star Wars

Cunoscut pentru mai multe filme de succes de-a lungul carierei sale, J.J. Abrams a primit încă un “challenging task” ca să spunem lucrurilor pe nume din partea celor de la Lucasfilm.

Prima sa amprentă în universul Star Wars a avut loc în iarna lui 2015, moment în care episodul 7 din serie, The Force Awakens, a fost lansat în cinematografe. Deși foarte criticat de-a lungul lunilor ce au urmat, filmul a reușit să depășească cifra de 2 miliarde de dolari în toata lumea, însemnând că viziunea lui Abrams nu a fost întru totul rea.

Dacă drumul pare anevoios pentru filmele ce urmează și cu The Last Jedi (de la care se speră să fie mai bun decât precedentul) după colț, fotoliul de regizor al episodului 9 a rămas gol. Propus inițial pentru acesta, Colin Trevorrow a fost “lăsat să plece” datorită unui șcenariu mediocru pe care acesta îl prezentase inițial conducerii.

Lucrul acesta sigur desparte fanii seriei în două, cei care doreau un film sub cârma lui Trevorrow, poate și așteptând o viziune nouă și cei care-l simpatizează pe Abrams în general, dar care posibil să fi sceptici după prima sa încercare din trilogia nouă. Și asta nu a fost singurul impediment de care s-au lovit cei de la Lucasfilm. “Spinoff-ul” pentru Han Solo și-a pierdut de asemenea cei doi oameni care se ocupau de regie (Phil Lord și Chris Miller) așa că altcineva a fost adus. Parese că lucrurile nu sunt strălucite dar să sperăm că the force is with them.

Pentru fanii împătimiți ai seriei Star Wars, da, a devenit aproape la modă (după lansarea filmului și în prima jumătate a anului 2016) să te plângi de Force Awakens. Personal, filmul a trăit pe măsura așteptărilor dar poate se dorea altceva de la el. Nu chiar aceeași poveste reinventată (A new hope). Da, filmul a fost puternic derivat și puternic influențat de nostalgie deoarece vedem personaje dragi din anii ’80 care acum sunt (mai bine zis erau, fac referire la Carrie Fisher care deși a apucat să-și filmeze scenele, nu mai e printre noi) în vârsta a treia. Dar este de lăudat faptul că Abrams a recreat cu succes tonul și stilul clasic al trilogiei originale, în măsura în care fanii Star Wars de lungă durată au simțit, în esență, că vor reveni “acasă” în sala de cinema și pe parcursul filmului. Având în vedere cât de “perdante” au fost filmele din trilogia prequel, da, este ceva mult mai bun.

Cert este că anul 2019 pare foarte departe deci și lansarea filmului, iar fanii se vor delecta cu filmul despre Han Solo cât așteaptă episodul 9. O dată de lansare pentru acesta ar fi undeva prin decembrie 2019, dându-i lui Abrams și Chris Terrio destul timp să rescrie scenariul.

Comments

comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: